Wczoraj, to już historia, jutro to tajemnica, ale dzisiaj, to dar losu
A Dary są po to, by się nimi cieszyć
To piękne słowa pewnego, mądrego żółwia, ale jakże prawdziwe.
Miłości, spokoju i zdrowia!
* * *
Roksana Bogusz wspólnie ze swoimi dziećmi przygotowała świąteczne pierogi (przepis poniżej).
Ciasto
Wyrobione ciasto odpoczywa pod przykryciem ok 10 minut
Farsz
Kapustę ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim, po ugotowaniu odcisnąć, drobno pokroić.
Ugotowane ziemniaki odcedzić zostawiając na dnie 0,5cm wody, dokładnie ugnieść na gładką masę, dodać usmażoną cebulę razem z tłuszczem, pokrojoną kapustę, doprawić solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Pierogi najlepiej smakują podawane z roztopionym osolonym masłem, a następnego dnia odsmażane na osolonym maśle.
Smacznego!
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz