Gdzie można pysznie zjeść, a do tego gościć w miejscu z niebanalnym widokiem? Na pewno w restauracjach w Gdyni. Poznaliśmy właśnie nazwiska nagrodzonych Top Restauratorów – Kreatorów Gastronomii. Zwycięzcy zostali wybrani podczas konferencji hybrydowej Made For Restaurant, która odbyła w Krakowie. Tytuł Kreatora Roku 2021 zdobył trójmiejski restaurator Mariusz Zawadzki – właściciel Mondo di Vinegre, Vinegre, Tapas De Rucola i Officyna Vinegre.
We wtorek, 16 listopada, po burzliwych naradach jury oraz po przeliczeniu głosów uczestników konferencji Made For Restaurant – Creators, poznaliśmy laureatów konkursu o tytuł Top Restauratora – Kreatora Roku 2021. Za ciężką pracę, wytrwałość, kreatywność i inspirowanie branży gastronomicznej wyróżniono czworo przedsiębiorców.
– Nominacja, a potem zwycięstwo było dla nas tak samo zaskakująca, jak i miłe. W szczególności, że otrzymane na 10-lecie mojej gastronomicznej aktywności. To dla mnie okazja do podziękowania wspólnikom: Arturowi Draniczarkowi, Pati Paw, Beacie Świętoreckiej, Ramirowi Gonzales Diaz’owi oraz pracownikom i gościom naszych konceptów, za wspólne 10 lat kulinarnych doznań i radości ze wspólnego przebywania i konsumowania. Życzę nam, aby nasz kulinarny świat dalej się rozwijał się i dawał nam powody do wspólnego biesiadowania – mówi restaurator Mariusz Zawadzki, zdobywca tytułu Kreator Roku 2021.
– Od 10 lat tworzę miejsca, które zmieniają gastronomiczną mapę Trójmiasta. Każde z przedsięwzięć opiera się na ludziach, z którymi tworzę optymalną synergię pozwalającą kreować miejsca kultowe. Mój osobniczy talent dzielenia się tym, co w biznesie najważniejszej – w połączeniu z talentami moich wspólników – przybiera realne wymiary w postaci miejsc jedynych w swoim rodzaju. Podążając za koncepcją kultury zarządzania, jaką jest szacunek dla człowieka, w czasie pandemii wdrożyłem projekt wspierający ludzi gastronomii, którzy na skutek obostrzeń potracili swoje miejsca pracy, a ich rodziny stanęły przed widmem biedy. W wyniku analizy sytuacji ekonomicznej innych krajów, podjęliśmy decyzję o rekrutacji do naszych restauracji szefów kuchni z innych części świata: Indii, Pakistanu, Bangladeszu i Tunezji. W efekcie tego mamy w tej chwili w naszych strukturach już sześciu takich szefów – wyjaśnia Zawadzki.
– Nigdy nie odważyłbym się dawać rad. Każdy przedsiębiorcza w naszej branży jest profesjonalistą realizującymi swoją wizję świata gastronomicznego i dlatego mamy tak piękną, kulinarną mapę lokali, które możemy odwiedzać w wolnym czasie – podsumowuje Mariusz Zawadzki.
Restauracja Mondo di Vinegre mieści się na 2 piętrze w budynku MUZEUM EMIGRACJI, ul. Polska 1 w Gdyni
Restauracja Vinegre mieści się na 3 piętrze w budynku Muzeum Marynarki Wojennej. ul. Zawiszy Czarnego 1B w Gdyni
Tapas De Rucola mieści się w Sopocie przy ul. Pułaskiego 15
Officyna Vinegre mieści się w Gdańsku przy ul. Grunwaldzkiej 415
Pozostałymi laureatami konkursu Made For Restaurant zostali:
Wszystkim nagrodzonym restauratorom serdecznie gratulujemy!
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz